Onze werking


Cupping
Moxa

Acupunctuur is een eeuwenoude Oosterse geneeswijze ( meer dan 3000 jaar oud) en is erkend door de Wereld Gezondheidsorganisatie ( WHO). Het is een mooie aanvulling van de Westerse Geneeskunde. Het is één van de veiligste medische behandeltechnieken waarbij ultrafijne steriele naalden worden ingebracht op bepaalde punten van het lichaam. Het is een vrijwel pijnloze behandeling .


Acupunctuur kan aangewezen zijn bij volgende klachten/aandoeningen :

Acupunctuur kan aangewezen zijn bij volgende klachten/aandoeningen:

Pijnklachten
Vruchtbaarheid / zwangerschap
Gyneacologische aandoeningen
Hoofdpijn en migraine
Gastro- intestinale problemen
Luchtwegproblemen
Bijwerkingen kankerbehandelingen
CVS
Fibromyalgie
Rookstop
Slaapstoornissen
Problemen met de vochtbalans : oedemen
Neurologische aandoeningen
Mentale en emotionele problemen
Overgewicht/eetverslaving

Chinese kruiden en specifieke voedingsadviezen worden regelmatig ter aanvulling van de acupunctuurbehandelingen voorgeschreven.

Cupping

Hierbij worden cups ( glas of plastiek) op de te behandelen lichaamszone gezet en vacuum gezogen met een pompje . Het stimuleert de doorbloeding en maakt spieren en bindweefsel los. Daarnaast zou het ook een gunstig effect hebben op de meridianen . Deze methode wordt vaak gebruikt bij sporters ter bevordering van hun herstel. Daarnaast heeft het ook een gunstige werking bij volgende kwalen :


-Verkoudheid

-Rugpijn

-Nekpijn

Moxa

Moxa is een kruid , bijvoetkruid of Artemisia Vulgaris. Dit wordt gebruikt om naalden te verwarmen. Met moxa kunnen we via de belangrijke acupunctuurpunten warmte in het lichaam krijgen daar waar er tekort is aan warmte en waar er dus pijnklachten ontstaan.