About us picture

Over Mezelf


Tijdens mijn loopbaan van 20 jaar als verpleegkundige ( en hoofdverpleegkundige) en dit in verschillende domeinen ben ik met heel wat onopgeloste medische vraagstukken bij patiënten geconfronteerd geweest. Daar is mijn zoektocht begonnen naar het herstellen van het evenwicht in het menselijk lichaam. Namelijk een balans tussen lichaam en geest. Want zij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaag de dag een enorme uitdaging in onze snelle samenleving waarin we steeds meer vragen van ons lichaam en we dit niet altijd even goed verdragen . We raken uit balans door teveel stress, foute voeding, teveel medicatie , foutieve leefwijze .

En dit is nu net wat ik terug kan herstellen door middel van acupunctuur, advies rond voeding, Chinese kruiden maar ook een goed gesprek rond jouw psychisch en medisch welbevinden en zelfzorg ( = een holistische aanpak). Daar waar soms de Westerse geneeskunde te snel met medicatie wil reageren , geen antwoord weet of uitbehandeld is kan ik met Oosterse geneeskunde een aanvulling bieden om op een ‘ zachtere ‘ , authentiekere wijze jouw lichaam en geest terug in balans te krijgen.

Ter verduidelijking: mijn behandeling is een aanvulling op de Westerse geneeskunde , zij blijven complementair aan elkaar. Daarom wil ik graag multidisciplinair werken om jou terug in balans te krijgen. Dit wil zeggen in samenspraak met al de behandelende zorgverstrekkers: specialist , huisarts, kinesist, psycholoog, voedingsspecialist .

Opleiding


Ik heb mijn opleiding Acupunctuur voltooid aan het ICZO instituut te Antwerpen (Postgraduaat van 3 jaar) en heb mijn erkenning als acupuncturist binnen EUFOM. Ik heb mijn gecertificeerde coachopleiding gevolgd bij Coach Clinic (Antwerpen) en heb mijn erkenning als coach binnen VVEC (Vlaamse vereniging Erkende Coaches). Ik onderschrijf hierbij een strikte deontologische gedragscode.

Ik volg op regelmatige basis (online) workshops, bijscholingen (en daarnaast verwerk ik ook nog heel wat literatuur) om mij als coach te verbeteren en jou zo goed mogelijk te kunnen bijstaan. Ik vertrek hierbij steeds vanuit wetenschappelijke inzichten.

Bijkomende gevolgde opleidingen:

Electroacupunctuur (ICZO 2021)
Ooracupunctuur (ICZO 2020)
Infertiliteitscongres (ICZO 2021)
Acupunctuur bij emotionele en psychische problemen David Hartmann (ICZO 2022-2023)
Acupunctuur bij borstkanker (ICZO 2023)